Brink , Deventer

€ 1350,00 p/m
Prachtige penthouse in het stadscentrum van Deventer, met zonnig terras en 2 slaapkamers!

In de historische binnenstad van Deventer en gelegen aan één van de mooiste pleinen van Nederland bieden wij u een fraai penthouse met voldoende bergingsruimte in de gewelven kelder.

Het penthouse is gelegen op de bovenste 2 woonlagen van het Rijks monumentale object.

Het object is gebouwd in circa 1750 en het perceel is aangewezen als beschermd monument als bedoeld in de Monumentenwet 1988 met als beschrijving "Onderkelderd pand met lijstgevel. Getoogde dakkapel; strekken; oorspronkelijk hoog voorhuis; gesneden XIXa voordeur met bovenlicht.

De Brink is een heerlijke plek om te wonen.
Ervaar de bruisende binnenstad met al haar gemakken binnen handbereik en tegelijk de rust op je eigen dakterras, uitkijkend op de prachtige omliggende historische objecten.

Het object heeft een bijzonder exclusieve uitstraling, een goede sfeer en een zeer verzorgd afwerkingsniveau.

Indeling:
Begane grond:
Fraaie hal/entree, trapopgang naar 2e verdieping

2e verdieping:
Entree, royale woonkamer met uitzicht op het levendige stadscentrum, keuken in L-opstelling met inbouwapparatuur, toegang tot het dakterras waar u in alle rust en vrijheid kunt genieten, badkamer voorzien van douche, toilet, wastafel en aansluitingen wasvoorzieningen.

De gehele verdieping is op strakke en moderne wijze afgewerkt in combinatie met fraaie monumentale details. De oude houten balken brengen authenticiteit en sfeer in de woning.

3e verdieping:
Overloop, 2 goed bemeten slaapkamers uitgevoerd met grote dakvensters.

Kortom een unieke kans in het historische stadscentrum van Deventer.

De Brink
De Brink ligt tussen het oudste stadsdeel van Deventer en het wat later tot ontwikkeling gekomen Bergkwartier. Na de aanleg van de nieuwe stadsmuur rond 1350, verplaatste een belangrijk deel van de scheepvaart zich van de IJsselkadenaar de haven in de monding van de Schipbeek. Zo werd de Brink, gelegen bij rivierkade en haven, een belangrijk centrum voor de handel. Kooplieden van heinde en verre kwamen hier bij elkaar om te handelen op de vijf grote jaarmarkten van Deventer. Sinds 1528 staat hier ook de Waag op de plek waar veel van de handel plaatsvond.

In het object de Waag is het Historisch Museum Deventer en de VVV gevestigd, het Speelgoed- en blikmuseum, het woonhuis van Rutger Jan Schimmelpenninck, de voormalige poortwoning Penninckshoek uit 1583, en het huis De Drie Haringen.

Op het plein staat de Wilhelminafontein met het beeld van de Deventer stedemaagd, ter herinnering aan de aanleg van de waterleiding eind 19e eeuw. Ook is er een imposant bronzen beeld van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer.
Rond de Brink zijn vooral horecagelegenheden gevestigd. Er zijn veel terrassen. Hier is ook het Deventer koekwinkeltje met Deventer koek van koekfabriek Jb Bussink. In de zomerperiode is er tweemaal per week "Spelen op de Brink", een populaire kinderactiviteit. Ook vinden er met regelmaat grotere evenementen plaats op het plein.
Op vrijdagmorgen en op zaterdag wordt er weekmarkt gehouden.


Optioneel:
Wilt u toch meer daglicht op de 2e verdieping dan realiseert verkoper voor u 2 dakramen ter waarde van € 2.500,-

en/of

Wilt u een nieuwe keuken? Dan realiseert verkoper voor u een nieuw, zelf uit te zoeken keuken bij Ikea, ter waarde van € 4.995,-.

Kenmerken:
- woonoppervlakte 94m2
- beschikbaar voor in eerste instantie maximaal 24 maanden
- voorschot energie en water € 150,00 per maand
- maandelijkse schoonmaakkosten € 35,00
2
94
Domica Deventer 0570 - 78 24 40 deventer@domica.nl
Objecttype Appartement
Beschikbaar vanaf per direct

Welle , Deventer

€ 775,00 p/m
Bent u op zoek naar een gestoffeerde studio in de binnenstad van het mooie Deventer? Domica Apeldoorn heeft per direct deze zeer nette studio te huur gelegen aan de IJssel. U loopt zo even de stad in of stapt op de trein bij het station dat op 5 minuten afstand lopen is. Alles in de buurt!

Indeling:
Het afwerkingsniveau is bijzonder hoog en de studio is voorzien van luxe vloerafwerking, gordijnen, luxe keuken inclusief onder andere een koel-vriescombinatie en modern sanitair zoals een zwevend toilet en inloopdouche.

Gemeenschappelijke buitenruimte die is voorzien van loungebanken en schaduwdoeken.

Kenmerken:
- woonopperlakte bedraagt 58m2
- beschikbaar voor onbepaalde tijd
- maandelijkse servicekosten bedragen € 44,50
- maandelijkse stofferingskosten bedragen € 25,00
- maandeijks voorschot energie en water € 90,00

Alvorens u bij Domica Apeldoorn kunt bezichtigen is het noodzakelijk dat u bent ingeschreven via onze website en dienen wij in het bezit te zijn van uw inschrijfformulier en profielschets.
1
58
Domica Apeldoorn 055-5761100 apeldoorn@domica.nl
Objecttype Appartement
Beschikbaar vanaf 01/08/2019
Betaalbare kamer beschikbaar in de prachtige binnenstad van Deventer. Deze kamer is gelegen midden op de grote winkelstraat de Lange Bisschopstraat. De keuken, toilet en badkamer worden gedeeld met de medebewoners.

Indeling:
Entree, trap naar eerste etage, gedeeld toilet, trap naar tweede etage, toegang kamer met veel lichtinval, gedeelde keuken en gedeelde badkamer (nette staat).

Kenmerken:
- woonoppervlakte bedraagt +- 8m²
- beschikbaar voor onbepaalde tijd
- maandelijkse kosten gas/water/licht inclusief servicekosten bedragen € 50,00.
- enkel geschikt voor student of werkend persoon
- maximaal 1 persoon

Alvorens u bij Domica Apeldoorn kunt bezichtigen is het noodzakelijk dat u bent ingeschreven via onze website.
1
8
Domica Deventer 0570 - 78 24 40 deventer@domica.nl
Objecttype Appartement
Beschikbaar vanaf per direct